Tips   Tips kinderdagverblijf beginnen
   

Als je voor het eerst als zelfstandige een kinderdagverblijf wilt opstarten kom je veel punten tegen waar je een antwoord op wilt krijgen.

Het allereerste begin is een beeld dat bij je ontstaat dat het runnen van een kinderdagverblijf als zelfstandig ondernemer eigenlijk het ding is wat je wel wilt doen.

Het vervolg is dat je gaat onderzoeken hoe het er in de kinderdagverblijfwereld aan toe gaat, in het bijzonder als zelfstandig ondernemer.

Automatisch komen dan de vragen naar voren als :

-  Wat gaat dit allemaal  kosten?

-  Kan ik dat betalen?

-  Hoeveel moet ik lenen?

-  Waar ga ik mij vestigen?

-  Waar mag ik een kinderdagverblijf beginnen binnen de regelgeving?

-  Welke vergunningen heb ik nodig?

-  Voldoet mijn opleiding?

-  Waar moet de inrichting aan voldoen?

 

Vragen genoeg dus, maar nu de antwoorden.

Ik ben in de praktijk veel mensen tegengekomen die als adviseur bezig zijn in de wereld van de kinderdagverblijven. De een beter dan de ander. Door de praktijkervaring ben ik gaan selecteren, want de vraag die ondernemers aan mij stellen of ik op sommige vakgebieden betrouwbare en goede adviseurs weet, wil ik goed kunnen beantwoorden. Ik, samen met mijn team, verzorgt voor u de vergunningen voor de bouw, het gebruik en de veiligheid. Ik heb wel enige kennis van aspecten als financiering, ondernemingsplannen en inrichting, maar dat laat ik liever aan betere deskundigen over. Ik heb er enkele geselecteerd. Loop het menu aan de bovenkant maar eens door en kijk of je er iets aan hebt.

 

Eduard Kruijt

Directeur Adviesbureau Zeker Bouwen BV