ZB Juristen
logo zeker bouwen
HomeActueelBestemmingsplanRegelgevingVergunningenIn de praktijkOver onsContact

20 Max-Huizen in Oss en omliggende gemeenten

Het bekende Max-Huis in Heesch, waarbij vijf senioren samen een huis huren en zelf hun zorg inkopen, krijgt een vervolg. Door de kleinschaligheid voelen de bewoners zich prettiger dan in een zorginstelling. Met samenwonen voelen zij zich minder eenzaam. Ook is er voldoende privacy want de bewoners hebben elk de beschikking over een grote kamer met sanitair. Het is geschikt voor echtparen en alleenstaanden.

Het Max-Huis begint een bekend fenomeen te worden dat veel senioren aantrekt. Er komen meerdere aanvragen per week bij Inno-Zorg binnen voor een plaatsje in een Max-Huis.

Dit heeft tot gevolg dat Inno-Zorg een intentieverklaring is aangegaan met groep MeerSaam voor het verspreid oprichten van 20 Max-Huizen waarin totaal 200 wooneenheden komen. De groepsgrote per Max-Huis varieert tussen de 7 en 12 personen.

Groep MeerSaam is een initiatief van Zeker Bouwen BV uit Heeswijk-Dinther die een samenwerkingsverband met meerdere bedrijven uit de regio is aangegaan die gezamenlijk via het crowdfunding systeem en aanvullende hypotheek de financiering mogelijk maakt. De groep MeerSaam ontwikkelt, bouwt en exploiteert de Max-Huizen. De wooneenheden worden verhuurd en zijn eventueel ook te koop.  Stichting MaxZorg regelt de zorg voor de bewoners als zij daar behoefte aan hebben.

Het Max-Huis concept voldoet aan de nieuwste regelgeving van scheiden van wonen en zorg. De woningen zijn allemaal rolstoelvriendelijk, energiezuinig, voorzien van de nieuwste domotica technieken en internetvoorzieningen. De bewoners kunnen zonder aanpassingen aan de woning er blijven wonen tot aan hun dood.

Door het innovatieve beheerzorgsysteem van MaxZorg en het huisvestingsmodel van MeerSaam geeft het geheel een besparing van 25 tot 30% van de zorgkosten. Een opsteker voor de overheid en de burger.

Intentieverklaring Zeker Bouwen met InnoZorg

Van links naar rechts: Eduard Kruijt van Zeker Bouwen, Peter Japenga van Arceau Architecten, John van de Heijden van Van de Lindengroep, Hans Hooijdonk van Claassen, Moolenbeek en Partners, Leo Verhagen  en Brenda van Orsouw van MaxZorg en Inno-Zorg.

Download bericht als PDF

Langenbergsestraat  6
5473 NM Heeswijk-Dinther

Tel. (0413)352640
Fax (0413)352373

Mail: zeker.bouwen.ro@planet.nl
Web: www.zekerbouwen.nl